От днес се въвеждат нови изисквания за българите при влизане в

...
От днес се въвеждат нови изисквания за българите при влизане в
Коментари Харесай

Нови изисквания за българите при влизане в Испания и Чехия

От през днешния ден се вкарват нови условия за българите при влизане в Испания и Чехия. И двете страни изискват негативен PCR-тест за ковид, изработен най-вече 72 часа преди пътуването. Другите благоприятни условия за влизане в тези страни са със документ за имунизация или документ за преболедуван COVID-19. Задължителен за двете страни остава и авансово запълнен формуляр, който се показва при поискване на граничния пункт. 

При влизане в Испания българите трябва да показват един от следните документи:
Документ за приключена имунизационна скица против COVID-19 /14 дни след слагането на последната доза/. За приключена имунизационна скица се приема слагането на подобаващ брой дози от ваксини на производители, публично приети от ЕС;Документ, показващ негативен резултат от извършено до 72 часа преди влизането в страната проучване по метода на полимеразната верижна реакция (PCR), или бърз антигенен тест за доказване на COVID-19, извършен до 48 часа преди влизането в страната, считано от вписаната в документа дата на извършеното изследване;Документ, публикуван от здравно заведение, удостоверяващ преболедуването на COVID-19 – годен от 11-тия ден след изработен позитивен PCR тест до 180-ия ден;Дигитален документ на Европейски Съюз за COVID-19, удостоверяващ едно от горепосочените условия.
Остава в действие и попълването на Формуляра за хигиеничен надзор, оповестен на уеб страницата на Министерство на здравеопазването на Испания на следния линк:, както и приемането на QR код след попълването му. 

Децата на възраст под 12 години не е належащо да показват диагностични проби, с цел да влязат в Испания, само че за тях също следва да се попълня гореспоменатият Формуляр за хигиеничен надзор. 

Пристигащите в Чехия от България следва да попълнят авансово електронен формуляр на пътуващия и да го показват при поискване на граничния пункт. Формулярът може да бъде открит на следния интернет адрес:

Те би трябвало да показват негативен PCR-тест, изработен най-вече 72 часа преди пътуването. Изключение от последното обвързване се позволява за преболедували или имунизирани жители, които могат да го потвърдят. Въвежда се условие за самоизолация за жителите, идващи от България в Чешката република. Между 5 -14-ти ден на престояване в Чехия гражданите следва още веднъж да си създадат PCR-тест.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР